Nieuws

Update eigendom van afvalstoffen

Dit artikel is verschenen in het magazine ‘Weg en Wagen’ nummer 85, oktober 2018, jaargang 32. Weg en Wagen is een gratis e-magazine over vervoerrecht, douanerecht en transport van afval.

Lees meer

Actualiteiten afvalstoffenrecht 2018

Dit artikel is verschenen in het tijdschrift ‘Milieu & Recht 2018/65‘ en is geschreven door Ron Laan, advocaat afvalstoffenrecht bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Hoorn.

Lees meer

Europese rechter moet knoop doorhakken over definitie afval

Dit artikel is verschenen in het magazine ‘Weg en Wagen’ nummer 84, mei 2018, jaargang 32. Weg en Wagen is een gratis e-magazine over vervoerrecht, douanerecht en transport van afval.

Lees meer

Ron Laan presenteert actualiteiten afvalrecht op VMR-dag

Op de Actualiteitendag 2018 van de Vereniging voor Milieurecht in Utrecht was Ron Laan op 22 maart een van de sprekers. Als specialist afvalstoffenrecht ging Ron Laan in op de ontwikkelingen op dit rechtsgebied in het afgelopen jaar. Op de website van de Vereniging voor Milieurecht zijn van alle sprekers de presentaties en bronnen terug […]

Lees meer

Actualiteiten afvalstoffenrecht 2017

Dit artikel is verschenen in het tijdschrift ‘Milieu & Recht 2017/89‘ en is geschreven door Ron Laan, advocaat afvalstoffenrecht bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Hoorn.

Lees meer

Afval inzamelen volgens een route

Dit artikel is verschenen in het magazine ‘Weg en Wagen’ nummer 82, juni 2017, jaargang 31‘. Weg en Wagen is een gratis e-magazine over vervoerrecht, douanerecht en transport van afval.

Lees meer

Afvaltransport op zee anders geregeld dan op het land

Dit artikel is verschenen in het magazine ‘Weg en Wagen’ nummer 81, maart 2017, jaargang 31. Weg en Wagen is een gratis e-magazine over vervoerrecht, douanerecht en transport van afval.

Lees meer

Volg bij afvaltransport de juiste route

Dit artikel is verschenen in het magazine ‘Weg en Wagen’ nummer 79, juni 2016, jaargang 30. Weg en Wagen is een gratis e-magazine over vervoerrecht, douanerecht en transport van afval.

Lees meer

Actualiteiten afvalrecht

Op 23 maart presenteerde Ron Laan bij de Vereniging voor Milieurecht in Utrecht voor 175 deelnemers de highlights van het afvalrecht. Aan de hand van ontwikkelingen in wetgeving, beleid en jurisprudentie kwam daarbij naar voren dat in de wetgeving het milieubelang dominanter wordt ten opzichte van het belang van de markt, terwijl in de jurisprudentie […]

Lees meer

Ron Laan spreker op Plastics and Paper Recycling Conference

In november werd in Rotterdam de Plastics and Paper Recycling Conference Europe gehouden, georganiseerd door Recycling Today. Ron Laan hield aldaar een inleiding over de juridische risico’s van grensoverschrijdend afvalverkeer. Klik hier om het artikel te lezen.

Lees meer
Whatsapp