Peter Tennekes
Bouw- en aanbestedingsrecht
Bedrijfsleven
Arbitrage

Peter Tennekes

Peter Tennekes voert een civielrechtelijke praktijk vanuit onze vestiging in Utrecht. Binnen zijn praktijk is Peter met name actief op de volgende rechtsgebieden: Bouw- en aanbestedingsrecht, Vastgoed, Aansprakelijkheidsrecht, Kooprecht, Contractenrecht, Internationaal recht en Procesrecht.

De eerste jaren van zijn werkzame leven is Peter advocaat in het Utrechtse geweest. Eind 2008 heeft hij de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt. De gedachte die hij daarbij had was om op enig moment weer in de advocatuur terug te keren, alwaar hij met de in het bedrijfsleven opgedane ervaring nog beter in staat zou zijn om bedrijven als advocaat bij te staan. Dit maakt dat hij zich binnen de advocatuur als advocaat onderscheidt; hij weet als geen ander hoe het eraan toe gaat binnen een bedrijf, is daarom goed in staat met hen te communiceren, weet hoe bedrijven bewegen wanneer zij uw tegenstander zijn en is daarom goed in staat om bijvoorbeeld een rechter duidelijk te maken waarom een bedrijf bepaalde keuzes maakt. Dit laatste is een belangrijke skill aangezien rechters tijdens zittingen juist daarin geïnteresseerd zijn.

Peter heeft als bedrijfsjurist/advocaat bij Ballast Nedam gewerkt en als Hoofd Juridische zaken & Contractmanagement/Advocaat bij Imtech Traffic & Infra (thans: Dynniq). Nadat investeringsbedrijf Egeria het gezonde onderdeel Imtech Traffic & Infra van de curator van Royal Imtech had gekocht, heeft zij Peter gevraagd om die afdeling Juridische Zaken en Contractmanagement op te zetten.

Peter is zoon van een ridder in de Orde van Oranje Nassau, is getrouwd, heeft een dochter en een zoon. In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd met zijn kinderen door en doet hij veel aan hardlopen en zaalvoetbal. Ook kijkt hij graag naar de Eredivisie, ook in het stadion.

Functie:
 • Advocaat
Advocaat sinds:
2005
Vestigingen:
Opleidingen:
 • Rechten aan de Universiteit van Groningen (richting Privaatrecht, afstudeertraject bedrijfsleven)
 • Postdoctorale Beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten
 • Construction Law Summerschool Universiteit van Cambridge
 • Diverse specialisatieopleidingen ter verdieping van de kennis en kunde op het gebied van Bouw- en aanbestedingsrecht, maar ook op de andere hieronder genoemde rechtsgebieden
Voorbeelden van werkzaamheden:
 • Adviseren en bijstaan van verschillende grote en middelgrote bedrijven (ook combinaties) bij grote Infra projecten (zowel “nat” als “droog” zoals wegen, bruggen, tunnels, verlichting, sluizen, jetty’s, energie en rail, zowel in de contracteringsfase (inclusief aanbestedingen) als bij geschillen, inclusief rechtbank- en arbitrageprocedures)
 • Adviseren en bijstaan van verschillende grote en middelgrote bedrijven (ook combinaties) bij grote woning- en utiliteitsbouwprojecten, zowel in de contracteringsfase (inclusief aanbestedingen) als bij geschillen, inclusief rechtbank- en arbitrageprocedures
 • Advisering bij het sluiten van grote ICT-contracten
 • Advisering en bijstaan van verschillende bedrijven bij het sluiten van internationale (bouw)contracten zoals de bouw van een Jetty in de Caraïben, de bouw van verschillende tankstations in België en de inkoop van engineers en staal in Kroatië)
 • Het voeren van gerechtelijke procedures, bijvoorbeeld in verband met een groot ronselgeschil tussen twee electrotechnische aannemers, in verband met de bouw van een hoge school, in verband met de bouw van een stadhuis, in verband met de bouw van een hotel, in verband met de bouw van een groot appartementencomplex en voor een grote reisorganisatie
 • Het begeleiden van verschillende overnames in de bouw en de verdere afwikkeling daarvan, ook overnames uit faillissementen
 • Het bijstaan van particulieren bij geschillen omtrent de aan- of verkoop van of verbouwing van woningen (ook tegenover de architect).
Lidmaatschappen en nevenactiviteiten:
 • Nederlands genootschap voor Bedrijfsjuristen
 • Vereniging voor Bouwrecht
 • Docent Contracteren voor Inkopers
 • Docent makelaarsopleiding
Talen:
Nederlands, Frans en Engels
Direct contact Sluiten

Meer informatie? Neem contact op met Peter Tennekes