Michaël Dol
Expert Ondernemingsrecht
Creatieve geest

Michaël Dol

Als advocaat begon Michaël zijn carrière in Leeuwarden. Na ruim vier jaren maakte hij de overstap naar Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Michaël was, en is, werkzaam binnen het Ondernemingsrecht, waarbinnen hij adviseert en procedeert. Met name in verband met aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen, geschillen tussen vennootschapsorganen en in verband met ‘turnarounds’. Michaël is ook betrokken bij overnames.

Michaël groeide op in het Noorden. Als echte Noorderling heeft Michaël een nuchtere kijk op zaken. Tegelijkertijd is creativiteit een te noemen eigenschap. Geboren in een muzikaal nest en zelf met een voorliefde voor kunst, cello spelen en een passie voor schilderen, beschikt Michaël over een creatieve geest. Zijn creativiteit komt ook in zijn werkzaamheid als advocaat van pas. Hij komt graag tot de creatieve oplossing, “out of the box”. In zijn vrije tijd is Michaël verder een fervent festivalganger.

Functie:
  • Advocaat
Advocaat sinds:
2012
Vestigingen:
Voorbeelden van werkzaamheden:
  • Adviseerde en procedeerde met betrekking tot aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.
  • Adviseerde en procedeerde met betrekking tot (de houdbaarheid van) Ondernemingsrechtelijke besluiten.
  • Adviseerde en procedeerde met met betrekking tot Corporate Recovery.
  • Michael is daarnaast ruim geoefend in het Beslag- en Executietecht, gerelateerd aan de Ondernemingsrechtelijke (proces)praktijk.
Talen:
Nederlands
Direct contact Sluiten

Meer informatie? Neem contact op met Michaël Dol