Issam Moustaïne
Entrepreneur

Issam Moustaïne

Issam is gespecialiseerd in de ondernemingspraktijk. Hierbij adviseert en procedeert hij voor ondernemingen op het gebied van (digitale) handelsgeschillen, uitkoop van aandelen, aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheid. Hij houdt zich verder bezig met huurgeschillen en geschillen rondom vastgoedontwikkeling.

Ook adviseert en begeleidt hij startende ondernemingen (startups) over het aantrekken van investeringen, overnames en/of deelnames, intellectuele eigendom, media-uitlatingen, het gebruik van cloud computing en (grensoverschrijdende) privacyvraagstukken.

Issam is lid van het Internationale Arabische Advocatenverband. Dit samenwerkingsverband bestaat uit Europese en Amerikaanse advocaten die ondernemingen begeleiden in en adviseren over grensoverschrijdende handel met Arabische landen.

Functie:
  • Advocaat
Advocaat sinds:
2017
Vestigingen:
Opleidingen:
  • Issam behaalde zijn Master Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (LL.M, 2016). Hij voltooide tijdens zijn studie de specialisatierichtingen ondernemingsrecht, intellectuele eigendom en privacy. In 2015 heeft Issam aan het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam de kunst van de retoriek (de theorie van overtuigen) ontwikkeld.
Voorbeelden van werkzaamheden:
  • adviseren en procederen over tekortschieten bij aanneming van werk, beëindiging van huurovereenkomsten en contracten bij projectontwikkeling;
  • adviseren en procederen over aandeelhoudersgeschillen;
  • adviseren en procederen over bescherming van handelsnamen en datalekken binnen ondernemingen.
Lidmaatschappen en nevenactiviteiten:
  • Vastgoedontwikkeling
  • Publicatie in JutD 2016/98 ‘De verpandbaarheid van knowhow, een optie’?
Talen:
Nederlands, Engels en Arabisch
Direct contact Sluiten

Meer informatie? Neem contact op met Issam Moustaïne