VAN DIEPEN VERDIEPT: TIPS & TRICKS VOOR DE ONDERNEMER OVER HET GEBRUIK VAN ALGEMENE VOORWAARDEN

Geen enkele ondernemer kan zonder algemene voorwaarden. U hebt ze zelf ongetwijfeld ook. U gebruikt ze bijvoorbeeld om uw aansprakelijkheid voor schade te beperken. Maar staat er in uw kleine lettertjes eigenlijk wel wat voor u van belang is? En gebruikt u ze wel op de juiste wijze? Wist u trouwens dat veel ondernemers bepalingen in de algemene voorwaarden hebben die juridisch geen stand houden?

Op dinsdag 7 mei 2019 organiseren wij een seminar over de inhoud en het juiste gebruik van algemene voorwaarden.
Met voorbeelden en praktische tips zorgen wij dat u in de toekomst optimaal gebruik kunt blijven maken van uw algemene voorwaarden.

Deze onderwerpen worden besproken door mr. Wendy Bond-Stroek en mr. Robbert Reijnen.

Wendy Bond-Stroek

mr. Wendy Bond-Stroek is gespecialiseerd in contractenrecht.
Tijdens het seminar zal zij met u bespreken hoe algemene voorwaarden correct kunnen worden gebruikt. Met voorbeelden uit de praktijk zal zij toelichten hoe u algemene voorwaarden op een juiste wijze van toepassing verklaart, ook voor contracten die via internet of per e-mail tot stand komen. Zij zal bijvoorbeeld bespreken hoe het zit met de terhandstelling en wat u kunt doen als u contracteert met een andere ondernemer die ook zijn algemene voorwaarden wil hanteren.

Robbert Reijnen

mr. Robbert Reijnen is gespecialiseerd in contractenrecht en ondernemingsrecht.
Tijdens het seminar zal hij aan de hand van praktijkvoorbeelden en relevante rechtspraak bespreken wanneer algemene voorwaarden, die op een juiste wijze van toepassing zijn verklaard, vernietigd kunnen worden omdat de inhoud van deze algemene voorwaarden onredelijk bezwarend wordt geacht. Hierbij zal hij zowel ingaan op algemene voorwaarden die van toepassing zijn op overeenkomsten met consumenten als overeenkomsten met andere professionele partijen.

 

Wij stellen uw aanwezigheid bijzonder op prijs en nodigen u hierbij van harte uit.

Het programma op dinsdag 7 mei
9.00 uur Ontvangst met koffie en thee
9.15 uur Aanvang presentaties
11.30 uur Afsluiting en mogelijkheid tot vragen

Locatie

Van der Valk Hotel Hoorn
Westfriese Parkweg 1 Hoorn

Aanmelden
Deelname aan het seminar is kosteloos. U kunt zich aanmelden via deze link onder vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer.

Indien u een introducé wilt meenemen dan is dat mogelijk. Graag ontvangen wij voor 26 april a.s. uw aanmelding.

Inlichtingen
Voor meer inlichtingen kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0229 – 287 000 of per e-mail.