fallback-bg-light

Axel Hagedorn: Pon kan schadeclaim indienen tegen VW, maar heeft eerst ander belang.

30 september 2015

Axel Hagedorn: Pon kan schadeclaim indienen tegen VW, maar heeft eerst ander belang.

De Nederlandse Volkswagen-importeur Pon uit Leusden riep begin deze week alle autodealers bijeen voor crisisoverleg. Volgens ondernemingsrechtadvocaat prof. Axel Hagedorn kunnen de autodealers juridische stappen ondernemen, maar is dat niet direct in hun eigen belang, vertelt hij op BNR Nieuwsradio. “Ze moeten eerst met VW om tafel om te overleggen hoe ze de rust kunnen herstellen.”

Nu juridische stappen ondernemen tegen Volkswagen zorgt voor escalatie, zegt Axel Hagedorn. “Dat is niet in het belang van Pon en de autodealers. Ze kunnen wel in gesprek met VW over een financiële vergoeding om het gat dat nu valt in de verkoop te dichten.”

Betrokkenheid

Welke straf oud-topman Martin Winterkorn boven het hoofd hangt is afwachten, zegt Hagedorn. “Er moet gekeken worden naar in hoeverre hij wist van deze malversaties en hoe actief hij er bij betrokken was.”

Luister het fragment op BNR Nieuwsradio »

Deze column is geschreven voor Duitslandnieuws.nl door Axel Hagedorn, advocaat ondernemingsrecht en Duitse Rechtsanwalt bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Amsterdam.

Vestigingen